Dorine Scheijmans en Jos Bogaarts

Inspiratie

 

Jos is al van kinds af aan geboeid door de omgevingen waar wij met z’n allen gebruik van maken en waardoor we omringd worden. De landschappen, gebouwen en interieurs, de materialen, stenen, planten en dieren. Het met elkaar samenleven en delen van de binnen-en buitenruimte.

 

De mens, zijn diversiteit, eigenaardigheden en gemeenschappelijke kenmerken.

De samenhang en complexiteit aan voorwaarden, de psychologie, de emotie en functionaliteit waarmee we het de mens comfortabel kunnen maken. Waarmee we de mens móoier kunnen maken.

 

De omgeving die we via onze zintuigen waarnemen; de structuren, texturen, kleuren, geuren, temperatuur, geluiden, beweging.

Onze invloed op die omgeving en de uitwerking die het op ons heeft. Het is spelen met alle denkbare ingrediënten om gezonde, comfortabele en inspirerende omgevingen te creëren.

 

Jos kijkt graag naar het grotere geheel; hoe alles met elkaar samenhangt en elkaar beïnvloed. Het totaalbeeld, de contrasten en de details. De schoonheid van een omgeving in balans, de kracht van een dissonant, het persoonlijk verhaal.

 

Dorine's handtekenig is geregeld terug te zien in met name de grafische details die de finishing touch vormen van menig interieur. Een goed voorbeeld hiervan is de prachtige traploper met vlinders in villa Welgelegen. Het behang bij Gemeente Zevenaar is ook van haar hand. Dorine voorziet onze ontwerpers geregeld van een gezonde critische blik en zorgt dat de organisatie achter de schermen op rolletjes loopt.

 

UP