NL   EN

Villa in de duinen

Op een prachtige plek aan de Noord-Hollandse kust ligt een duinhuis waarvoor Buro Bogaarts zowel het exterieur als het interieur ontworpen heeft. Het drie etages tellende pand is deels in het duin "geschoven". Bij het betreden van het woonhuis laat men de ruigheid van de omgeving achter zich en ondergaat men letterlijk een verstilling.Van de buitenwereld wordt alleen het licht toegelaten via een inmens dakvenster. De hal baadt hierdoor geregeld in het daglicht. De vele kunstwerken komen in de sober ingerichte vertrekken optimaal tot hun recht. gezeten bij de hangende haard, de Fire orb, overheerst het landschap waar men eersterangs zicht op heeft. De ruige weersomstandigheden vragen een hoge kwaliteit van de materialen waarmee het huis gebouwd is.  De kleuren en structuren van de in het exterieur toegepaste materialen zijn geinspireerd op de kleuren en materialen van de omgeving. De bewoners zijn echte kunstliefhebbers en die voorliefde is meegenomen in het gehele ontwerp.

UP