NL   EN

Landhuis Laren

Dit, in een lommerrijke landelijke omgeving gelegen, royale landhuis van architect J.M. van der Meij met het bouwjaar 1927 is na een zeer grondige renovatie weer geheel up to date.  Het ademt nu een sfeer van een klassiek, warm familiehuis. De Italiaans-Nederlandse samenstelling van de bewoners inspireerde ons tot een bijzondere mix van vormgeving,  materialen en kleuren. In met name de keuken doet het denken aan de verrassende kleur- en materiaal combinaties van de bekende objecten van het merk Alessi. Vanuit de royale woonkamer heeft men zicht op de vleugel in de hal. het aanbrengen van een glazen wand brengt niet alleen meer licht in de kamer, maar vergroot tevens de ruimtelijkheid. Diverse details in het interieur vormen een persoonlijke knipoog naar de borsijke omgeving. De ruime zithoek met kloostertafel biedt ruimte aan de complete familie, ook als de ouders uit Rome overkomen. Het koetshuis heeft een complete metamorfose ondergaan om nu dienst te doen als werkkamer.
Buro Bogaarts heeft hier het ontwerp geleverd en de coördinatie van de uitvoering op zich genomen.

UP