NL   EN

SPIN Stichting Pensioenfonds IBM Nederland

De opvallend opgeruimde stijl van de huisvesting van Spin (Stichting pensioenfond IBM Nederland) wordt verlevendigd door vlakken en vegen kleur. Deze rustige omgeving vindt hierdoor aansluiting bij de organisatie en doelgroep die enerzijds vrij behoudend is, maar anderzijds met beide voeten in deze tijd staat. Ingetogenheid maar sprankelend, functioneel en eigentijds, beperkt budget en korte tijdslijn zijn een paar trefwoorden uit het PVE.
Door slim te ontwerpen heeft Buro Bogaarts aan deze wensen en eisen kunnen voldoen. Als gewoonlijk in samenspraak met de opdrachtgever.

De tegen de wanden aangebrachte banen vilt dragen bij tot een prettige akoestiek en maken uiteraard deel uit van de compositie van materialen. De kasten die als praktische opbergwanden dienst doen zijn afgetopt met groene planten.Een bestaand aquarium heeft een prominente plaats gekregen in de wand van de boardroom.

Het ontwerp is tot in de puntjes uitgedetailleerd, tot en met kapstokhaakjes en postvakken.

UP