NL   EN

ANWB Hoofdkantoor

Na het succesvolle interieur van de ANWB Alarmcentrale in Assen, kreeg Buro Bogaarts opdracht om ook de centrale in Den Haag in een nieuw jasje te steken. Centraal stonden de internationale uitstraling en de positie van het wall-display voor de afdeling logistiek. Vanuit de bestaande belijning in het plafond is een concept gemaakt waarbij de werkplekken alleen nog aan de gevelzijdes gepositioneerd zijn en de algemene en centrale voorzieningen een plek hebben gekregen in het middengebied. Door de toepassing van transparante beelden op achter elkaar liggende glazen wanden is diepte aangebracht en als het ware een nieuw gelaagd landschap ontstaan.


Door glazen wanden toe te passen zijn de verschillende functies van elkaar gescheiden maar is de transparantie grotendeels behouden. Het kleurconcept, bestaande uit grijze en blauwe elementen die onder andere terug te vinden zijn in de vloerafwerking in combinatie met de accentkleuren groen en oranje, is heel consequent doorgevoerd in stoffering, verlichting, beplanting en in de cirkelvormige belijning op de glazen wanden.
Deze cirkels zijn geïnspireerd op de leaders van nieuwsprogramma's wereldwijd en zijn steeds toegepast in combinatie met afbeeldingen van mogelijke bestemmingen van de doelgroep.

UP